Zon in Kreeft


Vanaf woensdag 17 juli tot en met 6 augustus staat de Zon in Kreeft en bijgevolg is iedereen die in deze periode geboren is, qua sterrenbeeld een Kreeft ♋️.

De energie van Tweelingen blijft echter voortduren omdat de Nieuwe Maan in Tweelingen stond en deze aldus de ondertoon voert tot de volgende Nieuwe Maan.

Bekijk het als een taart: de vulling is van Tweelingen, het beslag wordt de komende 3 weken Kreeft. Het smakenpallet of de energie wordt gevarieerder. 

Kreeft staat voor huiselijkheid, genieten van de kleine dingen van het leven, beschermen, op het gevoel afgaan, (op-)voeden en veiligheid.

In het positieve geval is het iemand die intuïtief handelt, op de achtergrond werkt, anderen voedt of opvoedt, warmte uitstraalt, meer geeft dan ie krijgt en als goede huisvader of -moeder handelt.

In het negatieve geval is het iemand die snel gekwetst is, zich terugtrekt, ligt te dubben en tobben, wraakzuchtig en verbitterd is.

Het kan zoals steeds in deze illusie van dualiteit twee kanten op, de kwestie is om bewust voor het goede te kiezen, elke dag opnieuw.

Naast de Zon staat ook Venus in Kreeft momenteel en zal ze daar nog een weekje blijven. De vrouwelijke energie in elk van ons is bijgevolg ook bezig met dezelfde thema's van huiselijkheid, warmte, inclusiviteit, veiligheid en je thuisvoelen in jezelf.

Vermits de Maan de heerser is van Kreeft speelt bij dit alles een gevoelige en emotionele ondertoon. In positieve zin dat je nog dieper bij je gevoel komt en dat je positieve emoties als plezier, verwondering, innerlijke vrede en tevredenheid nastreeft. In negatieve zin dat je overgevoelig bent en je verliest in negatieve emoties als spijt, schaamte, boosheid of schuld.

Wees waakzaam voor opborrelende emoties de komende dagen. Dat hoeft niet negatief te zijn, integendeel het kan mega-bevrijdend werken want de Volle Maan van 21 juli aanstaande staat conjunct Pluto, planeet van transformatie. Een Kreeft moet leren om het verleden los te laten en dat is ook de boodschap voor de komende dagen. Het verklaart mee waarom er diepe emoties kunnen ontstaan omdat we eindelijk in staat zijn om het verleden te begraven, inclusief de negatieve overtuigingen over onszelf.  

Meer daarover in het aankomende artikel over de Volle Maan (bis) maar weet dat we al in de opbouw zitten hier naartoe. 

Al bij al weer een hele bijzondere astrologische week in dit krachtige jaar 2024. Op 8 augustus volgt bovendien de uitzonderlijke Leeuwenpoort-energie van Sirius met een driedubbele 8 als numerologie meteen gevolgd vanaf begin september door de energie van het 2de eclips-seizoen. Dat belooft! 

Wie op 1 januari 2025 terugkijkt naar het begin van 2024 zal zich niet meer herkennen. Net zoals de Kreeft al weet: de enige constante in het leven is dat alles verandert en het is kwestie om hier op te anticiperen en voorbereid te zijn op de golven van het leven. Vermits de Kreeft op voorhand aanvoelt wat er staat te gebeuren, is ze altijd een stapje voor op de rest. 

Foto (c) Hanzife

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.