Volle Maan in Boogschutter ♐️


Op zondag 21 juli aanstaande, om 12:16 om exact te zijn, krijgen we het hoogtepunt van de maandenergie met een Volle Maan in Boogschutter. Vermits de Maan op minder dan 3 graden van Steenbok staat, is de energie een mix van zowel Boogschutter als Steenbok. Bovendien staat de Maan conjunct Pluto, heerser van de onderwereld, en speelt het thema van dood, wedergeboorte en transformatie.

Er zijn vele lagen verbonden aan deze Volle Maan en ik tracht het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen en tevens nog leuk om te lezen ook. Voorwaar een uitdaging!

De Volle Maan is zoals steeds het hoogtepunt van de Nieuwe Maan-energie en het loont dan ook de moeite om even terug te gaan kijken wat de boodschap was van die Nieuwe Maan in Tweelingen en het desbetreffende artikel te lezen. In het kort was dat: leren en communicatie (Zon en Maan), initiatief (Mars) en lange termijn (Saturnus).

Boogschutter staat voor vrijheid, een open geest, het abstracte, rechtvaardigheid, het Hogere zelf en expansie. Steenbok staat voor hard werken, lange termijn, emoties opzij zetten, doorzettingsvermogen, ambitie en alles gebruiken wat je hebt.

Pluto staat op de grens van Boogschutter en Steenbok en is gekend als 'de Heerser van de Onderwereld', een schrikwekkende term om te zeggen dat hij grotendeels vanuit het onderbewustzijn werkt. Pluto is als een ijsberg waarbij het bewuste gedeelte boven de oppervlakte uitsteekt en het grootste gedeelte onzichtbaar of onbewust is. 

Vermits Pluto met de Nieuwe Maan fortuinlijk geaspecteerd stond (o.a. met Jupiter), en dat met de Volle Maan opnieuw doet via een driehoek met Mars, Neptunus en Uranus, is dit een periode  van Karmische Rechtvaardigheid.

Karmische Rechtvaardigheid is sowieso een thema dit jaar maar deze Volle Maan is er een héél belangrijk onderdeel van. 

Dat komt mede omdat zondag ook de invloed eindigt van de Mars-Uranus conjunctie die op de achtergrond speelde. Die liet ons de afgelopen week heel duidelijk zien welke situaties, mensen of zaken we ontgroeid zijn en waarvan we weten en voelen: hier ben ik volledig klaar mee! Het zorgt voor hoogst oncomfortabele situaties die overweldigend kunnen zijn en waar geen onmiddellijke oplossing voor is. Het is dan kwestie om even rust te nemen, het grotere plaatje te bekijken en dan actie te nemen.

Wat recht in ons gezicht staat momenteel is iets waar we definitief afscheid van nemen. Er sterft iets, het element dood van Pluto. We nemen afscheid van iets door te beseffen dat onze gebruikelijke manier van handelen of reageren (vanuit een negatieve emotie) niet meer werkt maar ons bovendien onderuit haalt. We kiezen het Hogere perspectief. Onze houding verandert van 'waarom moet dit mij overkomen?' naar 'ik ben innerlijk gegroeid en vermits mijn uiterlijke omstandigheden niet meer resoneren met m'n innerlijke groei, moet er iets veranderen'. Het is oncomfortabel omdat het niet meer bij ons past. Als een kind dat groeit en een te kleine trui draagt. Tijd voor verandering!

Die verandering die we al hebben doorgevoerd of gaan doorvoeren om onze uiterlijke omstandigheden (mensen, plaatsen, gebeurtenissen, werk,...) te laten resoneren met onze innerlijke groei, is de wedergeboorte of transformatie van Pluto. 
Maar omdat het allemaal wat overweldigend is met vele zaken die tegelijkertijd op ons pad komen, is het een beetje sterven. Dat is altijd het geval als je iets nieuws begint want dan komt er plots angst op. Gaat het wel lukken? Doe ik het juiste? Het is hier toch zo slecht nog niet? Maar in je comfortzone blijven is geen optie want het wordt steeds ondraaglijker en er zit niets anders op dan actie ondernemen. Verdergaan met moed en vertrouwen, daar ligt ons geluk. 

Er komt echter ook een gigantisch wit konijn uit de hoge hoed want karmische rechtvaardigheid zorgt ervoor dat er vanuit het niets plots een gouden geschenk of connectie op de proppen komt. Je moed en vertrouwen krijgt wind in de zeilen en je wordt beloond met iets dat je totaal niet verwacht of ziet aankomen. Het is een terugbetaling van goede daden uit een vorig leven, die nu op het perfecte moment naar je terugvloeit. Net op het moment dat je het het meeste nodig hebt, is het plots daar. Het heelt meteen ook de wonde van verraad en verlating van Cheiron in Vissen, maar dat is een andere kwestie.

Een turbulente maand juli krijgt aldus op de nationale feestdag een hoogtepunt met vuurwerk van karmische rechtvaardigheid en een plan voor een nieuw begin of een nieuw leven, of op z'n minst een nieuwe toekomstvisie.

Met de Zon in Kreeft is het echter zo dat we als vanzelf meer naar binnen gericht zullen zijn en nood hebben aan veel zelfzorg, bescherming, emotionele veiligheid en jezelf de juiste voeding geven (zowel mentaal als fysiek). Zoals al geschreven in het artikel over de Zon in Kreeft kan dat diepe emoties losmaken, die ons bevrijden en toelaten om definitief afscheid te nemen van het verleden.
Vermits tijd en ruimte niet bestaan en dat wat je heelt in al onze levens doorwerkt, bevrijden we ons niet alleen in dit leven maar is dit een gigantische doorbraak op karmisch niveau, zowel persoonlijk als globaal .

Het zijn met andere woorden hele diepe thema's die momenteel spelen en het is een Volle Maan om 'u' tegen te zeggen.

Luister naar je gevoel en je intuïtie, die wijzen de weg voorwaarts. Als laatste advies geef ik nog mee dat je niet alles in één keer hoeft te weten of op te lossen of zaken moet forceren. Actie nemen of iemand contacteren en dan loslaten zodat het Hogere z'n werk doet, is wat werkt. De hele tijd pushen of nillens willens iets realiseren werkt averechts. Voel zelf aan wat werkt, je bent je eigen autoriteit. De kreeft voelt zaken aan als geen ander en is een stapje voor. Ga bij jezelf te rade wat je volgende stap is en aarzel niet om anderen te raadplegen want Tweelingen vraagt ons om te overleggen met vertrouwenspersonen.

Kijk in je eigen siderische geboortehoroscoop waar de grens Boogschutter/Steenbok staat zodat je weet waar de focus voor deze Volle Maan in jouw leven speelt. De uitleg over de huizen staat hier: Huizen. Bij wijze van voorbeeld; op de afbeelding hieronder staat de Maan in het 4de Huis. Moest dat bij jou ook zo zijn, lees dan de info over het 4de huis. Staat ie elders, lees dan de bijbehorende uitleg over dat Huis.

Ik zonder mij de komende dagen Kreeft-gewijs af en zal wellicht pas volgende week terug zijn met een nieuw artikel.

Schrijftijd, analyse en voorbereiding van dit artikel: 2 uur 

Foto (c) SVH



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.